Veel gestelde vragen
Wat is er zo speciaal aan Napolitaanse pizza?
Sinds 2017 staat de pizza uit Napels op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De traditionele Napolitaanse pizza heeft een dunne bodem, gebakken in een steenoven en een knapperige en luchtige rand. Volgens de Associazione Verace Pizza Napoletana moet je 'm maken met type 0 of type 00 bloem met veel eiwit, en verder alleen water, zout en gist. Het deeg is minstens 8 uur gerijpt en gerezen. Het is gekneed en wordt uitgerold met de hand. De San Marzano-tomaten zijn de enige juiste voor een Napolitaanse pizza.
Hoeveel plaats moeten we voorzien op locatie?
De oven staat vast op een aanhanger. De trailer/oven kan jammer genoeg niet door een deur. We hebben een doorgang van 1,80m nodig. We plaatsen ook een tent van 3X3m naast de oven. We hebben dus een 15m² plaats nodig. Wanneer we ons installeren in een tuin heb je direct extra sfeer en gezelligheid. Wij nemen minder plaats in dan een echte foodtruck en staan helemaal tussen uw gasten.
Hebben jullie ook een vaste staanplaats?
Neen, we komen graag tot bij u. Een tuin, oprit, speelplaats zijn perfecte plaatsen. We staan graag tussen uw gasten.
Wat dient u te voorzien op locatie?
Plaats voor onze aanhangers met houtoven en tent
- Een stopcontact (september-april)
Wat is het concept voor catering?
Gedurende een 2h bakken we voor u en uw gasten de lekkerste Napolitaanse pizza's. Wij voorzien voldoende pizza's. Zowel de klassiekers als unieke smaakcombinaties komen aan bod. De pizza's worden verdeeld in slices en gepresenteerd op een buffettafel. Zo kan iedereen proeven van verschillende soorten.
Wat is het concept voor een workshop?
Een ervaren pizzabakker komt op de door u gekozen locatie en leert je in 4h alles over het Napolitaanse lekkers. Uiteraard ga je volledig zelf aan de slag!
Heb je veel hinder van het vuur?
Neen, we gebruiken enkel zeer goed gedroogd essenhout of hout van fruitbomen. Eens de oven op temperatuur is heb je weinig rook- en geurhinder.
Bakken jullie vegetarisch?
Uiteraard zijn er steeds vegetarische pizza's voorzien. Zijn er veel vegetariërs onder uw gasten, laat het ons weten. Dan voorzien we een uitgebreider aanbod.
Hoeveel gasten kunnen jullie bedienen?
Aangezien we kwaliteit boven kwantiteit willen bekomen en alles handwerk is beperken we onze feesten tot 80 personen.
Hoeveel tijd hebben jullie nodig?
We hebben ongeveer een 1h30 nodig om alles op te stellen en de oven op temperatuur te laten komen. We bakken gedurende een 2h. Wanneer u dus wil eten om 19h zullen we rond 17h arriveren. Nadien ruimen we alles netjes op en nemen onze afval mee. We kijken niet op een half uurtje meer of minder. "Calma" hoort bij de Italiaanse traditie.
Doen jullie catering voor minder dan 40 personen?
Uiteraard, we komen ook voor kleine gezelschappen.
Er zijn gasten met allergieën. Wat nu?
Dit is geen enkel probleem voor ons. Alles is op maat en zeker te bespreken. Zo kunnen we ter plaatse onze pizza's aanpassen zodat ook uw gast mee kan genieten van het feest. Ook is er een mogelijkheid voor glutenvrije pizza's te bereiden. Maar dit bespreken we graag vooraf zodat we hier zeker op voorzien zijn!
In welke regio's werken jullie?
Bij voorkeur in de provincie Antwerpen. Voor volgende gemeentes is er geen kilometervergoeding van toepassing: Schoten, Brasschaat, Kapellen, Schilde, Wijnegem, Wommelgem, Brecht, Zoersel, Deurne, Merksem, Stabroek, Malle. Voor grotere afstanden vragen we contact op te nemen voor een aangepaste offerte. De kilometervergoeding is €1,5/km vertrekkende vanuit Schoten.